Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/turbulent/httpdocs/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Nieuws » Turbulent festival

Nieuws

29/03/2012 WORKSHOP PRESENTEREN DOOR BAZZ

Op woensdag 28 maart heeft Bazz, o.a. bekend van de bands Van Katoen en de Bazzookas  een workshop presenteren gegeven aan de (potentiële) presentatoren van MaasRock de Battle en MaasRock het festival. Hij zal de presentatoren in spe ook bijstaan tijdens MaasRock de Battle op zaterdag 21 april en MaasRock het festival op zaterdag 13 oktober 2012. Beiden in de Drie Lelies in Puttershoek.

01/03/2012 POPUNIE ONDERSTEUNT KLEINE PRIJS van SPIJKENISSE

Goed nieuws voor de deelnemende muzikanten van de Kleine Prijs van Spijkenisse 2012. Naast de al bekende prijzen, zoals onder andere een optreden op SpijkenisseFestival, in TexMex en op SmartFM, heeft de Popunie ervoor gezorgd dat de organisatie nog veel meer prijzen kan uitdelen.

Op de Zuid-Hollandse Eilanden vinden verschillende popfestivals en bandwedstrijden plaats, te weten Maasrock the Battle, de Kleine Prijs van Goeree Overvlakkee en de Kleine Prijs van Spijkenisse. De Popunie gaat deze initiatieven dit jaar, daar waar mogelijk, ondersteunen om zo indirect een impuls te geven aan de lokale en regionale muziekcultuur van de Zuid-Hollandse Eilanden.

De twee finalisten van de Kleine Prijs van Spijkenisse met het hoogste puntenaantal  zal een ondersteunend traject worden geboden tijdens een muzikantendag, met o.a. een fotoshoot, bio check, workshop zakelijke kant van de muzikant, workshop promotie etc. Verder een dag studiotijd voor de opname van één song die uitgebracht wordt op Popunie Records en één videoclip van ditzelfde nummer. Daarnaast zullen beide finalisten, tezamen met de finalisten van Maasrock the Battle en de Kleine Prijs van Goeree Overvlakkee, een showcase verzorgen tijdens Maasrock op zaterdag 13 oktober 2012 in de Drie Lelies te Puttershoek.

Tijdens de Kleine Prijs van Spijkenisse zal de Popunie tevens jonge presentatoren en fotografen die betrokken zijn bij deze competitie een coaching traject bieden om hun vaardigheden te vergroten.

Heb je je nog niet ingeschreven, doe dit dan snel via www.kleineprijs.tk. Op deze site staan ook de voorwaarden waaraan de deelnemende muzikanten moeten voldoen om aan de muziekcompetities deel te nemen.

29/02/12 ROCK OP DE Zuid-Hollandse Eilanden

De Popunie geeft een boost aan de popmuziek op de Zuidhollandse eilanden! Waar mogelijk zal de Popunie dit jaar verschillende popfestivals en bandwedstrijden ondersteunen. De jarenlange expertise van de Popunie wordt op een fantastische wijze ingezet bij Maasrock – The Battle [1], De Kleine Prijs van Spijkenisse [2] en de Kleine Prijs van Goeree Overflakkee [3].

Jonge presentatoren, juryleden en fotografen die betrokken zijn bij deze competities zal een coachingstraject aangeboden worden, zodat zij hun vaardigheden kunnen vergroten. De bands die deelnemen aan de verschillende competities zullen vertrouwd worden gemaakt met het stageplan en de online tool van de Popunie [4] die daarvoor beschikbaar is. Zo weet de technicus van het podium waar een band komt spelen altijd waar hij aan toe is.

Verder zullen de in totaal zes bands die in de diverse finales staan extra support krijgen in de vorm van een photoshoot, een biografie-check, een workshop bandmanagement, een band-coachingsessie, studio-opnames, een videoclip, een workshop gehoorsbescherming, etc. Bovendien mogen de finalisten een showcase verzorgen tijdens Maasrock, dat plaatsvindt op 13 oktober 2012 in De Drie Lelies in Puttershoek.

[1] http://www.maasrock.nl
[2] http://www.kleineprijs.tk
[3] http://www.kleineprijsvango.nl
[4] http://www.popunie.nl/speaker/stageplan/index.php

Presenteer je ro(ck)t!
Altijd al op de voorgrond willen staan? De organisatie is op zoek naar presentatie-talent. In het kader van Maasrock 2012 zullen de Popunie en de Stichting Welzijn Binnenmaas een masterclass presenteren. De masterclass presenteer je ro(ck)t vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 maart 2012 van 19.30 tot 22.00 uur in jongerencentrum Question in Mijnsheerenland.

Een doorgewinterde presentator leert jou de kneepjes van het vak: hoe je jezelf een houding geeft, hoe je je publiek bespeelt, kortom: de do’s en dont’s. De deelnemers aan deze masterclass mogen samen met Bazz (bekend van de band Van Katoen) als co-host het podium betreden op het podium van Maasrock – The Battle op zaterdag 21 april en op het ‘grote’ Maasrock op zaterdag 13 oktober. Kun je meteen je skills van de masterclass testen voor een groot publiek. Lijkt het je leuk? Geef je op voor de masterclass Presenteer je ro(ck)t via info@jongbinnenmaas.nl of bel 078-6766327. Meer informatie bekijk www.jongbinnenmaas.nl.

Jureren: een vak apart
Al die bandwedstrijden moeten natuurlijk vakkundig beoordeeld worden: je kan niet zomaar de eerste de beste band doorsturen naar Maasrock. We zijn dus op zoek naar juryleden. Heb jij een passie voor rockmuziek en een uitgesproken mening? Dan zijn we op zoek naar jou.

Zoals elk jaar worden op Maasrock – The Battle een juryprijs en een publieksprijs vergeven. Dit jaar willen we de jury zo goed mogelijk voorbereiden. Jureren is leuk, maar soms ook heel lastig. De Popunie en de Stichting Welzijn Binnenmaas organiseren daarom op woensdag 18 april vanaf 19.30 uur de clinic ‘jureren, een vak apart’. De clinic vindt plaats in de Drie Lelies in Puttershoek. Vanzelfsprekend jureer jij ook op 21 april tijdens Maasrock the Battle. Let wel: we hebben een beperkt aantal plaatsen! Geef je op voor deze clinic via info@jongbinnenmaas.nl of bel 078-6766327. Meer informatie bekijk www.jongbinnenmaas.nl.

Rockfotografen gezocht!
Bandfotografie: het is een kunst apart. De ruimte waarin je fotografeert is vaak donker, en je onderwerp zit, als het goed is, niet stil. Lastig Welnee. We bieden jonge hobbyfotografen nu de kans om zichzelf te ontwikkelen met een masterclass rockfotografie.

Samen met een aantal andere fotografen in spe volg je een masterclass op donderdagavond 5 en donderdagavond 12 april 2012 van 19.30 uur tot 22.00 uur in JC Question in Mijnsheerenland bij een professionele fotograaf. Je kunt meteen je skills in in de praktijk brengen tijdens Maasrock – The Battle op 21 april 2012 en op Maasrock op zaterdag 13 oktober. Je legt beide evenementen en de bands vast op de gevoelige plaat, backstage en on stage. Geef je op voor de masterclass fotografie via info@jongbinnenmaas.nl of bel 078-6766327.

24/02/12 SUPPORT VOOR MAASROCK

TURBULENT krijgt deze editie vorm in de ondersteuning van o.a. MaasRock the battle met workshops Rock Fotografie, Presenteer je Ro(ck)t en Jureren een vak apart. De Popunie, organisator van TURBULENT zal tevens deelnemen aan de jury en de twee finalisten een ondersteunend traject aanbieden richting MaasRock op zaterdag 13 oktober in de Drie Lelies in Puttershoek.

01/02/12 POP & DE ZUID-HOLLANDSE EILANDEN

Op de Zuid-Hollandse Eilanden vinden verschillende popfestivals en bandwedstrijden plaats. De Popunie gaat deze initiatieven dit jaar, daar waar mogelijk, ondersteunen om zo indirect een impuls te geven aan de lokale en regionale muziekcultuur van de Zuid-Hollandse Eilanden.

De Popunie brengt haar expertise in ten behoeve van de jurering van Maasrock the Battle, de Kleine Prijs van Spijkenisse en de Kleine Prijs van Goeree Overflakkee. De Popunie zal jonge presentatoren en fotografen die betrokken zijn bij deze competities een coaching traject bieden om hun vaardigheden te vergroten.

De bands die deelnemen aan de verschillende competities zullen vertrouwd gemaakt worden met het online stageplan van de Popunie, zodat de technicus van een zaal op ieder moment kan beschikken over een actueel stageplan van de optredende bands. Verder wordt de in totaal zes finale bands van de drie wedstrijden een ondersteunend traject geboden, zoals een fotoschoot, biografie check, workshop Management, band coaching, studio opname, videoclip, workshop Gehoorbescherming etc. Daarnaast zullen alle zes finalisten een showcase verzorgen tijdens Maasrock op zaterdag 13 oktober 2012 in de Drie Lelies te Puttershoek.